TalentHUB Etelä-Karjala tuo pk-yritykset ja kansainväliset osaajat yhteen

Tutkimus & kehitys | Kansainvälisestä työvoimasta kasvua etelä-karjalaisille yrityksille ja vetovoimaa maakuntaan. Käytännön apua ja monikulttuurisuuden hyötyjä yrityksiin.

TalentHUB -hankkeen logo.

Tuottaako yrityksesi älykkäitä palveluja tai uusia innovatiivisia materiaaleja? Voisiko yrityksesi tuotteille löytyä asiakkaita Kiinasta, Venäjältä, Lähi-Idästä tai kenties Nigeriasta? Onko yritykselläsi tarve kehittämistehtävälle, jonka tekemiseen tarvitaan kansainvälistä osaajaa, joka tuntee kohdemarkkinoiden asiakkaiden kuluttajakäyttäytymistä ja kenties kohdemaan kieltä?

Monilla aloilla Etelä-Karjalassa on työvoimapula, mikä estää yritystä kasvamasta. Vientiponnisteluja kuten markkinatutkimusten tekoa tai kohdemarkkinointia ei voida tehdä, koska aika ja henkilökunta eivät riitä. Käytännön tukea yritysten kansainvälistymisponnistuksiin tuovat LUT yliopistossa ja LAB ammattikorkeakoulussa opiskelevat kansainväliset tutkinto-opiskelijat, joista moni haluaisi jäädä alueelle, jos vain harjoittelu- tai työpaikka löytyvät. Etelä-Karjalan edullisemmat asumiskustannukset, monipuolinen Saimaan alueen luonto ja rauhallinen elämäntapa ihastuttavat.

Suomalaiset yritykset tuntevat huonosti monikulttuurisuuden etuja yritystoiminnalle. Amerikkalaisen Aperian Globalin tekemän tutkimuksen mukaan monikulttuurisissa yrityksissä myynti on 15 kertaa suurempaa monokulttuuriseen yritykseen verrattuna. Teknisten ongelmien ratkaisu helpottuu, kun yrityksen henkilöstö koostuu eri tavoilla ajattelevista ja viestivistä työntekijöistä, jotka eivät pelkää hullummankin idean ilmaisemista. Myös yritysten asiakaspalvelu ja asiakastyytyväisyys paranevat, kun asiakkaita voidaan palvella heidän omalla äidinkielellään.

Maaliskuussa alkaneen TalentHUB -hankkeen tavoitteena on tuoda Etelä-Karjalassa toimivat puhtaan energian ja ympäristön, uusien teollisten menetelmien ja materiaalien sekä älykkäiden palvelujen pk-yritykset ja alueen kansainväliset opiskelijaosaajat yhteen. Näiden alojen yrityksissä on kansainvälistä kasvupotentiaalia, joka toteutuu osaavalla työvoimalla. Autamme hankkeessa yrityksiä löytämään parhaita mahdollisia kansainvälisiä talentteja. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä.

TalentHUB -hanketta toteutetaan yhteistyössä LUT yliopiston, Lappeenrannan kaupungin ja Imatran seudun kehitysyhtiö Oy kanssa.

 

Jaana Häkli
Lehtori
LAB-ammattikorkeakoulu

Kategoria(t): Talous ja työelämä Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.