Sporttimerkonomikoulutus alkaa syksyllä Saimaan ammattiopistossa

Pinnalla | Tavoitteellinen, huipulle tähtäävä urheilu ja ammattiin opiskeleminen on nyt entistä mutkattomampaa yhdistää. Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa alkaa ensi syksynä sporttimerkonomikoulutus.

Kuva: Shutterstock

Sporttimerkonomikoulutuksessa liiketoiminnan perustutkintoon sisällytetään esimerkiksi opiskelijoiden urheiluharjoituksia, valmentautumista sekä urheiluun liittyvää markkinointia, asiakaspalvelua ja yritystoimintaa.

Opiskelu ja täysipainoinen harjoitteleminen sekä kilpaileminen omassa lajissa sovitetaan yhteen. Jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa otetaan huomioon harjoitukset, valmennus ja kilpailumatkat. Opiskelu- ja valmistumisaika on yksilöllinen.

Tarjolla erilaisia uramahdollisuuksia

Tutkinnon suorittanut opiskelija saa jatko-opintokelpoisuuden ja erilaisia uramahdollisuuksia, joihin liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvän pohjan. Opiskeluun liittyvät työelämän oppimisjaksot on tarkoitus suorittaa joko omassa tai toisessa urheiluseurassa tai muuhun urheiluun liittyvässä organisaatiossa.

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry Eklu on mukana sporttimerkonomikoulutuksessa. Urheiluakatemian koordinaattori Elina Sinisalo on urheilijoiden ja seurojen yhteyshenkilö.

Sinisalon mukaan Etelä-Karjalassa on tavoitteellisesti harjoittelevia ja pääsarjoissa kilpailevia urheilijanuoria, joille sporttimerkonomikoulutus voisi hyvin sopia.

”Esimerkiksi joukkueurheilun A- ja B-junioreilla on jo pelejä niin paljon ja harjoitukset siihen päälle, että on hyvä, jos opiskelu voi joustaa ja harjoituksia voidaan sisällyttää osaksi opiskelua. Lisäksi samanhenkisessä ryhmässä on helppo jakaa sekä opiskeluun että urheiluun liittyviä asioita.”

Sporttimerkonomikoulutus vai urheiluakatemia?

Etelä-Karjalassa toimii jo urheiluakatemia, jossa ammatillisen sekä lukiokoulutuksen opiskelijat voivat joustavasti käydä harjoituksissa opiskelun vaarantumatta. Ammatillisella puolella harjoitusaikataulut jokainen sopii oman opettajansa kanssa.

Sporttimerkonomikoulutuksessa sen sijaan koko ryhmä opiskelee samaa tutkintoa, jossa huomioidaan myös urheilun mahdollisuus tulevassa ammatissa.

Sporttimerkonomikoulutus oli jatkuvassa haussa avoinna maaliskuussa ja mikäli vapaita paikkoja on, haku jatkuu  osoitteessa www.edusampo.fi/haussanyt. Samasta osoitteesta löytyy myös lisätietoja koulutuksesta. Ryhmä toteutuu, jos hakijoita on riittävästi. Aloituspaikkoja on 15.

Ulla Lieri
Viestintäkoordinaattori
Saimaan ammattiopisto Sampo

Kategoria(t): Talous ja työelämä Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.