Pinnalla | Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskeleva ja Imatran Valtionhotellissa työskentelevä Jussi Tahvanainen on onnistunut yhdistämään työt ja opiskelun.

Jussi Tahvanainen
Saimaan ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija Jussi Tahvanainen koki omien sanojensa mukaan varsinaisen yllätyksen, kun hänet nimitettiin Scandic Imatran Valtionhotellin vuoden työntekijäksi.
Tiedusteltaessa Tahvanaiselta vastausta vakiokysymykseen siitä, että millaiset ovat nyt tunteet, hän vastaa:
”Yllättyneet ja iloiset tietysti. Nimitys julkaistiin henkilöstöpalaverissamme, joten se oli minulle yhtä suuri yllätys kuin myös työkavereilleni.”
Tahvanainen on työskennellyt Imatran Valtionhotellissa lähes koko opiskelujensa ajan eli noin kolme vuotta. Ensimmäisen vuoden hän oli ravintolan puolella, mutta suuntauduttuaan opinnoissaan hotellialaan hän pääsi hotellin vastaanottoon. Siellä hän on työskennellyt jo muutamia vuosia itsenäisesti kaikissa kolmessa hotellivuorossa.
Keskustelumme kääntyy pian opiskelun ja työssäkäynnin yhdistämiseen. Siitä Jussi Tahvanaisella on selkeä käsitys.
”Olen työskennellyt koko opintojeni ajan, osan Lidlissä ja osan Scandic Imatran Valtionhotellissa. Olen saanut työni hyvin sovitettua opintoihini sillä periaatteella, että koulu on numero yksi ja työnteko kaksi”, hän sanoo.
Esimiehet ovat tukeneet Tahvanaista ja mahdollistaneet työssäkäynnin opiskeluaikana.
”Toki toisinaan päivät olivat pitkiä ja raskaita varsinkin toisena ja kolmantena kouluvuotena. Lyhyesti sanottuna aika helposti olen pystynyt yhdistämään työnteon ja opiskelun, unohtamatta vapaa-ajan harrastuksia sekä muita menoja. Tietenkin tämä on ollut pelkää opiskelua raskaampaa, mutta toisaalta ylimääräiselle rahalle on aina opiskelijalla käyttöä”, Tahvanainen kuvailee.
Tiedustelen Tahvanaiselta, mitä konkreettista hyötyä hän on kokenut saaneensa työhönsä Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelusta. Tahvanainen nostaa esiin etenkin lisääntyneen rohkeuden tarttua heti toimiin.
”Etenkin silloin, kun ei ole selkeää vastausta siitä, mikä olisi mahdollinen ja oikea toimintatapa, niin en enää pelkää heittäytymistä tilanteeseen ja pyrkiä sitten ratkaisemaan se aina parhailla mahdollisella tavalla.”
Lisäksi opiskelu on antanut uusia ja laajempia näkökulmia.
”Pyrin nykyään näkemään ongelmatilanteen aina molempien osapuolten kannalta ja pääsemään ratkaisuun, joka tyydyttäisi molempia”, Tahvanainen tiivistää.
Hän valmistuu hotellipuolen restonomiksi keväällä 2019.
”Kesäni menee Scandic Imatran Valtionhotellin vastaanotossa työskennellessä. Syksyn osalta en vielä osaa sanoa. Toivon, että suunnistaisin kohtia uusia haasteita ja pääsisin etenemään urallani”, Jussi Tahvanainen, Imatran Valtionhotellin vuoden työntekijä, toteaa.
Lari-Pekka Ruotsi
Lehtori, palveluliiketoiminta
Saimaan ammattikorkeakoulu