Pihalle mars! – Piristävä, erilainen oppitunti

Pinnalla | Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori Sampo Kokkonen vei opiskelijat ulos marraskuisena opiskelupäivänä – ja suosittelee samaa muillekin opetustyötä tekeville.

Opiskelua ulkoilmassa Skinnarilan kampuksella. Kuva: Sampo Kokkonen

Edellisessä Suunta-lehdessä (2/18) linjasin artikkelissani Myyntikoulutuspäivä Saimaalla – kirjaimellisesti, että marraskuun räntäsateessa l

uokkahuone kuin luokkahuone voittaa ulkona turjottamisen. Kun mietin asiaa tarkemmin, se alkoi kuulostaa enemmän ja enemmän haasteelta. Siispä asiaa oli kokeiltava!

Eräänä marraskuisena maanantaina erilaista oppituntia oli kokeiltava pahaa-aavistamattomilla opiskelijoilla.

Ja kuten kaikki opetustyötä tekevät tietävät, maanantaiaamuna kello kahdeksalta alkava oppitunti ei monestikaan ole se aktiivisin oppitunti. Niin opiskelijat kuin opettajakin olivat kaikki hieman väsyneitä, joten puolessa välin Saimaan ammattikorkeakoulun markkinoinnin neljän tunnin oppituntia ehdotin opiskelijoille, että mitä jos pitäisimme lopputunnit pihalla, Saimaan rannalla kävellen.

Vastaanotto oli lähes yksimielinen. Kyllä! Siispä ei muuta kuin ulkovaatteet päälle, muistiinpanot mukaan ja pihalle mars. Tällä kertaa talvi ei ollut vielä ehtinyt yllättää sitä kuuluisaa autoilijaa, mutta erään opettajan talvi yllätti kylmyydellään. Nimittäin ulkoilun ex tempore -luonteesta johtuen vain harvalla meistä oli reippaaseen ulkoiluun soveltuvat varusteet mukanaan.

Onneksi kampukselle on pystytetty viime aikoina muutamia loistavia ulkoliikuntapaikkoja, joten pienen kävelyn jälkeen totesimme löytäneemme oivallisen lämmittelypaikan.

Ohjatun alkuverryttelyn jälkeen sopiva lämpö saatiin aikaiseksi pienellä kilpailulla eli kaikkien tuntemalla polttopallopelillä. Viimeistään tässä vaiheessa huomasin edellisessä artikkelissani tekemäni linjauksen olevan vähintäänkin puutteellisen. Marraskuun kirpeä luonto oli juuri ottanut kuvitteellisen niskalenkin lämpimästä luokkahuoneesta.

Lämmittelyn jälkeen loppuosa oppitunnista kulki erittäin mukavasti ja uskallan väittää, että pienestä tuulen kohinasta huolimatta keskustelevampana kuin mihin luokkahuoneessa olisimme päätyneet.

Kampuksen pääovesta myös käveli huomattavasti pirteämpi joukko takaisin sisälle kuin mitä sieltä oli pari tuntia aikaisemmin lähtenyt. Näitä lisää! Ehkäpä ensi kerralla kauniissa kevätsäässä. Uskallan suositella vastaavaa muillekin opettajille. Kunhan vain varoittaa opiskelijoita etukäteen, jotta kaikilla olisi säähän sopivat varusteet.

Sampo Kokkonen
Lehtori, tiimivalmentaja
Saimaan ammattikorkeakoulu

Kategoria(t): Terveys ja hyvinvointi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.