Myyntikoulutuspäivä Saimaalla – kirjaimellisesti

Lähiopetuspäivä Saimaalla. Kuva: Sampo Kokkonen

Marraskuun räntäsateessa luokkahuone kuin luokkahuone voittaa ulkona turjottamisen, mutta kesällä tilanne voi olla toinen. Saimaan ammattikorkeakoulun B2B Sales ’n’ marketing school –myyntikoulutuksessa päätimme tarttua tähän mahdollisuuteen ja toteutimme kesäkuisen koulutuspäivän ulkoilmassa. Kyseinen koulutus kuuluu ”PRIMA – Osaamisella kasvua ja kilpailukykyä eteläkarjalaiseen teollisuuteen” –hankkeeseen.

Myyntikoulutuksemme neljäs lähipäivä päätettiin järjestää hyödyntäen kirkkovenesoutua. Kahdeksalle osallistujalle ja viidelle henkilökunnan edustajalle kirkkovene oli mitä mainioimman kokoinen – mahduimme kaikki yhteen veneeseen. Päivä oli rakennettu kolmiosaiseksi: menomatka, maissa olo ja paluumatka. Tämä toteutusmalli oli koulutusta ajatellen siitä erittäin toimiva, että kaikki osallistujat olivat koko ajan mukana niin fyysisesti kuin henkisesti. Lisäksi venesiirtymät Saimaalla irrottivat hyvin tehokkaasti arjen kiireistä.

On toki myönnettävä, että kirkkovene on opetustilana haastava, sillä puhe ei aina kuulu tuulen ja aaltojen yli. Tarvittavat ohjeistukset varsinaista maissa tapahtuvaa sessiota varten onnistuivat kuitenkin yllättävän mukavasti. Myös matkan varrella eri paikkojen esittely onnistui hyvin, kun vain pidettiin hieman taukoa soutamisesta.

Varsinainen koulutuspäivä järjestettiin Skinnarilan rantasaunalla, tosin ilman saunomista. Kiitos hyvän sään, paikka toimi erittäin hyvin, sillä pystyimme hyödyntämään myös pihan kalusteita keskusteluihin. Saunan sisätilat taas olivat erittäin hyvät ja rauhalliset ryhmähaastatteluihin.

Varsinaisen päivän ohjelman lisäksi kirkkovenereissu toimii myös hyvin tiimiyttäjänä. Kirkkoveneen soutaminenhan vaatii sopivaa yhteispeliä, toimivaa kommunikointia sekä synkronoitua toimintaa kaikilta osallisilta. Lisäksi erityisesti mm. Kivisalmen vedenpumppaamon padon rullaradan ylitys vaati kaikkien aktiivista osallistumista, jotta vene saatiin kuljetettua hallitusti ja ehjänä kuivan maan yli. Eikä yhdessä vesillä liikkuminen nyt muutenkaan ole tilanne, jossa sooloileminen olisi kovin kannattavaa.

 

 

Kivisalmen pumppaamon padon ylityksessä vaaditaan tiimityötä. Kuva: Sampo Kokkonen

 

Kaikkiaan palaute päivästä oli hyvää ja näin jälkikäteen ajateltuna päivän ohjelma voidaan todeta toimivaksi ja onnistuneeksi. Toki tapahtumaan sisältyi riski sateisesta säästä, joka olisi varmasti tuonut mukanaan omia haasteita. Onneksi tällä kertaa tätä ei tarvinnut testata, vaan saimme nauttia hienosta säästä koko päivän.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin koko hankkeeseen sekä kirkkovenepäivään, käy ihmeessä vierailemassa PRIMA-hankkeen sivuilla: www.saimia.fi/prima. Sivuilta löytyy lyhyt aftermovie –tyylinen video myyntikoulutuksen toteutuksesta kirkkovenesoutuineen.

 

 Sampo Kokkonen
Lehtori, tiimivalmentaja
Saimaan ammattikorkeakoulu

Kategoria(t): Matkailu ja palveluliiketoiminta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.