Myyntikoulutukselle on kysyntää – PRIMA-hanke pyrkii vastaamaan alueemme tarpeisiin

Pinnalla | Historian toinen Saimaan ammattikorkeakoulun B2B Sales ’n’ Marketing School on parhaillaan käynnissä. Kolmatta toteutusta suunnitellaan syksylle 2019.

Kevään 2019 ensimmäinen lähipäivä täydessä vauhdissa. Kuva: Sampo Kokkonen

Teolliseen myyntiin keskittyvä SAIMIA B2B Sales ’n’ Marketing School on parhaillaan käynnissä Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Koulutus on osa ESR-rahoitteista PRIMA – Osaamisella kasvua ja kilpailukykyä eteläkarjalaiseen teollisuuteen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on lisätä eteläkarjalaisten yritysten kilpailukykyä kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla niin, että osaamisen lisääminen vastaa yrityksissä tunnistettuihin tarpeisiin.

Koulutus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana, ja kevään 2019 toteutus on järjestyksessään toinen.

Vaikka hanke on toteutuksensa osalta vasta puolessa välissä, voidaan jo havaita, että tämäntyyppiselle koulutukselle on alueellamme aitoa tarvetta. Koulutus on ehtinyt kerätä jo hieman tunnettuuttakin alueemme yritysten keskuudessa, ja toiselle toteutuskerralle koulutus saatiin täyteen osallistujia. Lisäksi viime toteutuskerran aikana saimme varsin hyvää palautetta koulutukseen osallistujilta erityisesti siitä, että koulutus vastaa yritysten tarvetta.

Kevään 2019 koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia kokonaisuuksia:

  • Minuus, persoonallisuus ja yksilöiden sekä kulttuurien erilaisuus
  • Kansainvälinen B2B-myynti ja myyjien valmennus
  • LinkedIn ja se, kuinka rakennetaan ammatillista uskottavuutta ja osaamista
  • Asiakkaan tarpeiden kartoitus ja asiakaskokemus
  • Myynti (ammatti)ostajan näkökulmasta
  • Myynnin kannattavuus

Koska hankkeen tavoitteena on pyrkiä luomaan ketterä malli teollisen myynnin koulutuksen toteutukselle, jokainen koulutuksen toteutuskerta on hieman erilainen. B2B Sales ’n’ Marketing Schoolia rakennetaan – ja tarvittaessa muokataan – saadun palautteen perusteella varsin joustavasti. Pyrimme siis luomaan osallistujille aitoa arvoa sekä reagoimaan ja vastaamaan ”asiakkaidemme” tarpeisiin. Aivan kuten koulutammekin!

Kuten jo sanottu, hanke jatkuu edelleen. Seuraava koulutuskokonaisuus toteutetaan syksyllä 2019.

Sampo Kokkonen
Lehtori, tiimivalmentaja
Saimaan ammattikorkeakoulu

Kategoria(t): Talous ja työelämä Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.