Käytäväkohtaamisista LAB -ammattikorkeakoulun projektipäälliköksi

Kuva: Pixabay

Näkökulma | Aloitin YAMK opinnot Saimaan ammattikorkeakoulussa syksyllä 2016. Opintojen edetessä opinnäytetyön aloitus oli soutamista ja huopaamista ja ajauduin työskentelyssä kevyeen umpikujaan. Näissä tunnelmissa kieriskellessäni kohtasin jo amk opiskelun ajoilta tutun opettajan Tertun. Spontaanisti kysyin Tertulta olisiko hetki aikaa sparrata. Terttuhan järjesti heti aikaa ja aiheesta keskusteltuamme Terttu ehdotti, että kysyisin Henrillä mahdollista opinnäytetyöaihetta tai toimeksiantajaa.

Samaan aikaan minulla oli käynnissä Henrin opettama projektijohtamisen kurssi, minkä työpajapäivänä kohtasin Henrin ja taas spontaanisti kysyin, olisiko hetki aikaa. Hetken keskusteltuamme sovimme tapaamisen asian suunnittelemiseksi. Siis jo toistamiseen asiat etenivät käytäväkohtaamisista. Kohtaamiset johtivat siihen, että pääsin opiskelija-assistenttina osallistumaan ESR hankeen työskentelyyn projektin alusta alkaen. Samalla aloitin opinnäytetyöni, jossa toimeksiantajana oli Saimaan ammattikorkeakoulu. Opinnäytetyön ollessa loppusuoralla ja projektin vielä jatkuessa projektipäällikkö kysyi kiinnostustani jatkaa projektilla asiantuntijana valmistumisen jälkeen. Koska työsuhde voisi alkaa vasta valmistuttuani, tunnustan työtarjouksen vauhdittaneen valmistumistani antamalla lisämotivaatiota opinnäytetyön kirjoittamiselle.

Valmistuttuani aloitin projektiasiantutijana Saimaan ammattikorkeakoulussa. Muutaman kuukauden kuluttua, silloisen projektipäällikön siirtyessä uusiin tehtäviin, minulle tarjottiin mahdollisuutta projektipäällikön tehtäviin. Tässä kohtaa haluan antaa erityiskiitoksen Sarille, joka auttoi, neuvoi ja opasti käytännön tehtävissä. Kiitos tietenkin myös silloiselle lähiesimiehelleni Henrille, joka tukee minua ja on projektin vastuullinen johtaja. Olen oppinut valtavasti ja päässyt tekemään monipuolisesti projektin eri tehtäviä. Monet uudet ja itselle ensimmäistä kertaa tehtävät asiat ovat edenneet parhaiten, kun olen kysynyt neuvoa työkavereilta. Projektilla työskentelevät asiantuntijat ovat tuoneet huikean osaamisensa projektille ja yhdessä olemme suunnitelman mukaisesti vieneet projektia eteenpäin.

Tätä kirjoittaessa olemme LAB-ammattikorkeakoulussa työskennelleet kaksi viikkoa etänä. Huomaan, että tässä etätyöskentelyssä kaipaan erityisesti noita spontaaneja käytäväkohtaamisia. Ovathan ne olleet merkittävässä roolissa työllistymisessäni, mutta ennen kaikkea arjessa tuoneet virkistäviä ajatuksien vaihtoja ja vieneet monia asioita suunnittelemattomastikin eteenpäin. Omasta kokemuksesta kannustan kohtaamisiin työkavereiden kanssa myös spontaanisti, ei vain sovittujen kalenterikutsujen aikoina. Tuki, yhteisöllisyys ja sparraus vievät asioita paljon paremmin eteenpäin, kuin vain siellä omassa umpikujassa kieriskely.

 

Nina Haukemaa
Projektipäällikkö
LAB-ammattikorkeakoulu

Kategoria(t): Talous ja työelämä Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.